Scurta istorie Antrenamente-Taijiquan Antrenamente Qi-Gong

Antrenamente de Qi Gong

         Deoarece, așa cum am mai spus, sunt împotriva sistemului de cursuri de Qi Gong prin care este acesta popularizat la noi în țara, sistem ce este avantajos din punct de vedere financiar pentru cel care susține cursul, dar nu și pentru elevi, am hotărât să încep și o grupă de antrenament de Qi Gong.
         Alt motiv este că nu sunt de acord cu tendința care se manifesta în prezent în Romania de a transforma Qi Gong într-o afacere bănoasă. Qi Gong era un mijloc accesibil tuturor, folosit de omul de rând din China pentru a avea o stare bună de sănătate și pentru a preveni apariția bolilor. Deci vreau sa fie accesibil tuturor.
De asemenea, stilul vechi, marțial de Tai Ji Quan, pe care îl practic nefiind potrivit pentru cei care sunt interesati să practice doar pentru sănătate, prefer să le ofer o alternativă mai bună pentru așa ceva. Adică, mai direct spus, mai bine să practice Qi Gong decât sa iși bată joc de Tai Ji Quan în continuare.
         Antrenamentele vor avea loc în parc, în aer liber, înconjurați de verdeață, cum se practică tradițional în China, și nu în sală ca în Romania, deoarece aerul este mai curat și energia mai puternică. Sistemul va fi tot de trei antrenamente pe saptamană (ideal ar fi zilnic, dar asta la noi e mai greu).
         În principiu, la antrenament partea de teorie va fi minimă și se va pune foarte mult accentul pe practică. Cei interesati de Qi Gong ar trebui să înțeleagă că cel mai important lucru este practica constantă, regulată și nu participarea la cursuri scumpe. Efectul de menținere sau îmbunătățire a sănătății prin Qi Gong apare doar în cazul practicării regulate, constante, și, preferabil, în fiecare zi.
         Pentru cei care suferă deja de diferite boli, se va încerca și o terapie de autovindecare prin Qi Gong, desigur, în măsura în care este posibil, având în vedere experienta mea de medic în medicina occidentală și faptul că am studiat timp de câțiva ani în China medicina traditională chineză, în special acupunctura, Tui Na și Qi Gong.